Khamis, 22 Mac 2012

JAP 7694 DALAM KENANGAN,TO JNM 1994 WELCOME TO OUR FAMILY~~=__=




ok...as you can see,this was an old school cars...well,it's belong to my mum...almost 36 years old this little charade be our family members...erm...but yesterday was a sad day because that was the last day i saw this car before it go to perodua...seriously,i'm crying while i was typing this story... 

well,malas nak speaking cgt...kreta nie da trlalu byk brjasa dalam family aku,mmg brat gile hati nak lpas kn dy pergi..mybe ad y anggap kreta mcm gni da cm besi buruk tpi,bg kluarga aku,inilah ahli kluarga...dulu mak aku brkerja keras utk bli kreta nie...kreta nie d trade-in oleh mak ak sbb bg dy,walaupon syg kreta y da byk brjasa nie,spare part dy susah nak crik...u know,enjin kereta nie bru tukar dua kali sahaja sepanjang 36 thun tu..dulu kereta nie la y mredah estate utk ambil aku,kereta nie la y anta aku ke sekolah,kereta nie la tmpat aku tido kalau aku mrajuk ngan mak ak..kereta nie sgt brmakne...duit y mak ak dpt sbb trade in kreta nie tak trnilai dgan knangan kami sekeluarga bersama kreta nie..

21/3/12
ak n sis ak mandy kn kreta nie,dlm hati tuhan sje y tahu,ak than perasaan ak y da kacau tu...mse otw ke perodua ak drive ke sana..mata tgk jalan,hati mnangis...ak hnya doa supaya kreta tu tk d trima tp,fkiran ak meleset...org perodua nk amik kreta tu...mak ak lega la,sbb da lpas stu bebanan...mse nak balik,ak kiss kreta tu...msuk dlm kreta...mata da berair menahan sebak...org perodua tu bole ckp "budak muda zaman sekarang mne nak bawak kereta macam nie,wat malu jerk" ...pehh,sakit hati aku dengar,cakap pndang aku plak tu...last,ak kluar dri kreta, n aku cakap direct "sape kata budak muda tak nak bawak kereta macam nie??ak redah bando bwk kreta nie,tkde rasa malu pon..malah ak bangga,setua kreta nie,dy da byk berjasa..so,nasihat aku...don't judge book by it's cover..'' haaa,tercengang org perodua tu,ak msuk blik dlm kreta n smbung mnangis...mak aku pon da trdiam...

malam tu ak pgi mkan ngan family aku...ntah la..kalau sesetengah org,yela nak dpt kereta baru mesti happy kan..tpi ak,kosong...blik tu..tgk kt garaj kereta JAP 7694 tkde..memang rasa kehilangan dy...
apa2 pon,dy tetap fmly...n ak harap kalau ad y membeli kereta charade family aku nie,tolong la jaga baik2..siyes,ak tangkap ngis nie...ok tutup kisah sedih aku dua hari lepas n ak akan show kn ahli kluarga y latest plak....






22/3/12
okeyh,as u can see this is my baby gurl...say hye to this picture...lol..juz kiddin'...ok,nie la pngganti charade kami...as u can see...i'm johorean okay..JNM 1994..plat first kua...well...untk area muar,yerk..kereta ak kuo dlu...ak sedih jgak la kn...JNL da out of seasons plak..ok kereta nie auto...agk kekok jgak la aku nak drive petang tadik...well,apa2 pon..this car my mum gave it to me to futher my studies...well,,i'll try me best to make her proud...well,tu jela kot y ak bole tulis...wt mse nie,ak hnya mrindui charade aku~~~x'(

Tiada ulasan:

Catat Ulasan