Selasa, 24 Julai 2012

9/7/12 aku daftar masuk poli nieh..pada mulanya aku cam tkde perasaan 


tapi ,  lpas msuk kawasan poli aku rasa cam nak balik jerk . . . sbb aku tkut 


tak bole nak survive  . . . tapi sangkaan aku meleset bila aku  akhirnya 


belajar berdikari kat sini . . everything kena wat sendiri . . tk susah mana pun 


hidup sebagai perantau . . aku mengambil jurusan pengurusan pelancongan 


bersama huda dan mila , roomate aku y brasal dari perak . . . dy ok dan 


kiteorang da cm knal lama pd hari pndaftaran . . . apa yang penting pandai 


bawak diri . . . dua hari selepas pndaftaran , dak2 junior kne orentasi selama 


seminggu , pehh asa cam banduan . .  . lmbat sikit kne denda , kena marah . . . 


nasib baik seminggu kalau tidak bole gila aku ..ak sekarang da start da 


kuliah aku yang paling seronok amik pelancongan nie setiap last sem 


kiteorang aku melancong , yeah !! sukenyer . . sekarang aku lebih gembira 


berada di sini berbanding parit jawa . .  rasa cam tak nak balik raya tahun nie , 


, ,sebab aku da seronok di sini .. .so aku tak nak cerita banyak ,aku tak 


menyesal ikut kata hati aku . . . lalalalala , enjoy ~~~ <3 

Selasa, 26 Jun 2012

Aku dan Farid Danial ~~~8494



Well . . .  da lama tak update blog sejak perpisahan aku dan hafizi . . .
Hehehehe . . . sjak aku masuk Majlis Insan Malaysia(MIM) Alhamdulillah aku telah menjumpai seorang insan yang betul2 wat aku tergoda dengan perwatakan dia . . . dia sorang yang tegas tetapi dalam masa yang sama dia juga seorang yang peramah . . . aku mengenali dia setelah aku gagal dalam perhubungan aku dengan ahli jemaah yang sama mungkin kerana tiada keserasian di antara kami . . .

Aku in relationship with abglong Farid Danial . . . haa , ingat apa jawatan dia pegang kat dunia nie , , dia tetap manusia biasa  di sisi Allah S.W.T . . umo dia agak memeranjatkan aku . . . 28 thun dan awet muda orang nya . . . meh aku describe orang nya camne . . dia rendah daripada aku , ada misai , pipi tembam dan yang aku suka , mata sepet , , , dan dia jugak berdarah Jawa cam aku . . . first time aku jumpe dia dekat bowling MP msa tu nak jumpa ayah dan abg2 yang lain , masa tu muka dia , pehh . . . memang nak mintak penampo . . . muka dia garang giler .. . . tak berani aku nak hadap . . hahaha . . . .tak lama lepas tu baru aku sedar sikap sebenar dia . . dia sorang yang sangat suka budak2   , penyayang dan sikap ambil berat dia tu yang buat aku cair . . . dia jenis yang sanggup wat apa saja untuk orang yang dia sayang . . .

Aku teringat masa dia melamar aku untuk jadi someone special dalam hidup dia , dia nak lamar aku tapi sebut nama akk sdara aku..merajuk 1minit...hehe  . .  pada mula nya aku tak anggap serius hubungan kami sebab aku da puas kecewa tapi . . . baru aku sedar dia tak sama dengan lelaki yang aku kenali . . kematangan dia memang terbaikk. . . masa first date kiteorng , , ,dia sanggup trun muo naik BAS semata2 nak jumpa aku . .. ooo . . .dia orang telok mas . . . ok nie jujur aku cakap . . . banyak2 aku couple nie first time aku jumpe parents pasangan aku . . . aku pun tak tau kenapa aku tekad nak jumpa mum dia . .. mum dia sporting kot . . . aku suke . . .hehehe. . .

Kiteorang couple takde la lama mana tapi sebab kiteorang berfikiran matang kiteorang da ambil keputusan untuk mengikat tali pertunangan tahun depan . . . aku rasa macam mimpi . . . keputusan nie dibuat bila aku pegi jumpa ayah kandung aku dan abang aku untuk bincang tentang nie . . . depan mak angkat aku , , , ayah aku memberi  green light kepada Farid untuk menjadi kan aku teman hidup dia . . . dan ayah aku jugak berpesan “AYAH RESTU ADIK DENGAN SAPE PUN ASALKAN DIA BOLE BUAT ADIK BAHAGIA , INGAT JODOH D TANGAN TUHAN , AYAH IKUTKAN MANA YANG BAIK UNTUK ADIK” . . nak menangis pun ada bila ayah aku cakap gitu , , ayah aku da bg green light abg aku pun da restu , , Alhamdulillah . . . balik tu aku tanya dia apa yang dia cakap kat ayah aku . . . dan dia cakap “ABANG CAKAP KAT AYAH ABANG DA SUKA KAT AWAK , ABANG MINTAK IZIN DAN KEBENARAN KAT AYAH ABANG CAKAP KALAU TAKDA APA2 RINTANGAN AWAL TAHUN ABANG MASUK MEMINANG DAN HUJUNG TAHUN DEPAN LANGSUNG”(wa taip sekarang nie airmata wa cam air terjun)

Wait  , , WHAT??? Err~~~ aku trus trdiam seketika dan airmata trus mengalir . . .first time aku rasa aku diingini sepenuh hati . . .walaupun aku banyak kekurangan nya , dia masih mampu menerima aku apa adanya . . . sekurang2 nya ego dia tak tinggi . . . dan , , ,aku dan dia saling memahami . . aku bole faham dia dan dia bole faham aku , , , itu yang penting dalam suatu perhubungan kan??? Bersama dia tak memberi aku tekanan malah membuat aku tersenyum sorang2 macam orang sakit jiwa . . . dia selalu buat aku ketawa  . . . terima kasih awak , , , kehadiran awak memberi satu nafas baru untuk saya terus bertahan  . . .

Pertemuan kita tanpa diduga ,
Perkenalan kita tanpa dipaksa ,
Perhubungan kita direstu keluarga ,
Sudah cukup membuat aku bahagia . . . .




 








~~Biar Apa Orang Nak Kata Asalkan Kami Bahagia Bersama~~

Rabu, 11 April 2012

Pengorbananku Demi Sebuah Pertemuan~A.Y.A.H~


okeyh...nie la ayah kandung aku..SUMARNO SAMURI..gmbr nie kami mersa kn??first time aku dpt rse ksih syg sorg ayah bile aku salam ayah aku,dia trus peluk aku..airmata kompem da cm air trjun..tuhan jerk y tau btapa aku bahagia time tu...18 thun dy tk prnah jmpe ak sjak ak lhir,pgang pn tdak..dy sndri tk tau mak aku bg ak kt org..smpai skrg bile aku tgk pic aku n ayah aku,ak mnangis..byk faktor,bile ayah aku pluk ak,hti aku y pnuh ngan dendam nie,trus lembut..ayah aku,ak dtg dy smbut..pluk,cium aku..knp mak kndung aku sndri,jgn kata pndg,lawa msuk pn tidak..ptut la,abg2 aku ikut ayh aku..







20 km melalui jln tnah merah..brbatu2,sesetengah org tkkn nk pnye msuk estate..ak sggup redah sume tu smata-mata nk rsa kasih syg sorg ayah..ayah aku mmg sorg y penyayang,ak dpt rse kn tu..ak smpai ayah aku siap msakkn lagi..daging msak lemak..jawa style..mmg fvrte aku,klo ikt kn hati,aku nk mkan byk2,tpi....pedas..kng gastrik plak..tp sedap..pndai ayah aku masak...nk suh dy ajo la cm gni...ayah aku da ckp,klo da smpai msa ada y brknan ngan ak,nikahkn trus..jgn d lmbt kn..t kng mcm2 jdik..ayh aku restu aku ngan sesape pn y mmpu bhgiakn ak..mse ak blik,siyes rse berat hati gile..balik,ak salam abg2 aku,last skali bru salam ayah aku,dy pluk,dy cium ak,dan dy bg ak hdiah..dy brsusah pyh blikn aku jam tgan..ak nk upload pic nye tk dpt line lembab..ak mmg tkkn pkai..aku akn smpan sbgai knangan y pling indah dlm hdup...kasih sayang seorang ayah mmg tk sma dgn ksih syg sorg ibu..ayah,anis syg ayah!!



okeyh,nie abg2 aku..muke kmi brbeza kn..huhu...



ada bukti nie haa...tu abg2 aku..jgn trkjut knp muke aku laen dri dorg...ak d besar kn oleh kturunan cina...


posing sblum balik...TT__TT


dengan mak aku skali berposing tepi baby...


stop smoking la,along!!!



 tk kira org susah or senang,KELUARGA tetap KELUARGA..aku tkkn lupe kn kluarga kndung ak..sayang diorang sesangat!!!

Sabtu, 31 Mac 2012

Penderaan Emosi~~xD







aku mendera diri sendiri bila ak rindu kan kau...muhmmad hafizi,aku syg sgt kt 

kau...ap pon ak korban kn asl kn ko ngan ak kmbali bersama...tpi,ak da tk 

prcya kn ko...setiap thun kau mnipu aku...ko pkir ak nk prcye ag ke??

ok thanks..sy mtk maaf..awk cme ad ktika sy snang je.n awk tkda msa sy susah k.
AWK XLYK HDUP DGN SY.n sy mtk maaf tipu awk..sy just mnguji awak k. k 

la jga dri n crik org y syg awk k.

mesej terakhir dy...ak nie tk lyak utk ko???ahahaha...ak tau ak bodo,tk sbijak 

xgf2 ko,ak nie gemuk,taste ko an y kurus cm cicak kering...ak nie tong air..ak 

nie tk pndai dress up sbb ak tk mnat tyang kcntikan ak tok org laen...ak mmg tk 

lyak sbb ak nie tkde time ko sush...hahaha...pkir la blik,der....demi ALLAH ak 

sayang kau...tpi kau tu angkuh,brlagak..tk rti brsyukur~!!!

yerk ak sedo,ko tu ank org kaya....tk prnah rse hdup susah cm ak...dmi moto 

sggup gne duit blajo...yerk,ko jela the best kn...kau nk tau something???kau la 

jntan y mngejar hrte dunia dgn keegoan ko n ketidakmatangan ko dlm 

prhubungan..pandai ckp ak tk matang,skrg sape y tk matang...4 thun ak tggu 

ko...ak sggup tolak cinta orang y btul2 ikhlas ngan ak,aku jugak tolak pinangan 

dy semata mata kerana KAU!!itu ko kata ak tk brkorban tok ko??

hahaha...kalau ko menang award la kn,kau akan dapat PELAKON LELAKI 

TAK MATANG TERBAIK....hahaha...

walauapapun kau buat kat aku,ak setia menunggu kau DUNIA DAN 

AKHIRAT..andai kau da ad jdoh ngan org laen,ak akn trus kn hdup ak...brsama 

kenangan kau..kau mmg tkkn prnah fham perasaan orang lain..sbb tu tkde y 

pduli pasal perasaan kau...aku tak tau la kau baca ke tidak blog budak tak 

layak dgn kau nie...KARMA..kau tau apa itu KARMA??

KARMA nie,ap y kau buat kt orang kau akn dpt blik..dlm BI nye what u do 

either good or bad,u'll get it back..in other words,what goes around comes 

around!!

aku ada lagu khas untuk kau..mybe lagu nie memang terkena ngan hati aku y da 

hncur luluh n mmbuat kan ak benci lelaki...


Rindunya aku saat ini

Rindu padamu kasih

Puas ku cuba menghubungimu

Namun kau diam membisu

Apa salahnya diri ini

Kau seksakan hidupku

Pergimu tika ku memerlukan

Cebisan kasih dan sayang

Aku inginkan cinta yang berkekalan

Kau damba perpisahan

Ooo... ooo... ooo...

Menangis hatiku menangis

Mendengarkan khabar hiba

Terhiris jiwaku terhiris

Mengalir airmata

Sayang mengapa buat begini

Di saat rindu merah menyala

Kasih kusangka kau 'kan setia

Rupanya dikau bersandiwara

Sayang haruskah kita berpisah

Angkara orang ketiga

Janganlah kau pergi dariku kasih

Kerana kau masih kucinta

Ooo... ooo... ooo...

Sepi/Rindunya ku saat ini

Diri tersisih jauh

Kau tetap dengan keegoanmu

Untuk meninggalkan aku

Hmm... hmm...

Haruskah kita berpisah


aku sedar diri aku,bro..thnx sebab kau mnghancurkan hati aku LAGI...kalau 

kau mtk brsma blik,sori....wo tau yan nie~~~!!


write with sadness...
Miss_Loving_Muffins19

Rabu, 28 Mac 2012

Hati Yang Kau Sakiti

apa salah ak?
ko wt ak mcm gni...
ak ikhlas terima kau,mnyintai kau...
sama mcm dulu...
sikit pon tkde berubah...
tpi knp...kau mnyentap hati aku...
macam aku takde perasaan kau perlaku kn...


9.38pm,Mar 27
kite pts k. n tgl kn fie k


9.39pm,mar 27
nape


9.40pm,mar 27
xda pape k. kte pts n jgn ggu aq lg k. bye...


9.40pm
asl lak


9.48pm
ak nie tggul kn...tkde prasaan kn ko wt gni...
haha...bgus la kn..haha...trima kasih..ak ske...


9.59pm
stakat bagi jnji anjing,bek g mmpos,bodo...


6.07pm,mar 28
klo da nme player..smpai mati jd player..haha...
bodo nye ak prcya jntan tongong cm ko...haha...trima kasih..bye


6.13pm,mar 28
aq mtk maaf k. ckp la ap y ko nk ckp k..xda angin tkkn pkok brgoyang.. n tk pyh tpu aq lg k.


6.13,mar 28
ap y ak da wt


6.19pm,mar 28
ap slh ak!!


6.42pm,mar 28
ak plik la..ap slh ak?
ak setia ko tduh ak curang..ap seyh..ko pkir ko jerk y btul??
nk mng sgt amik der...


9.39pm,mar 28
kalau kau da ad tine len,tlg r k..
jgn nk bhan ak cm ak tkde prasaan..dlu ko nk sgt kpel..
ak tk nk...skrg ak trima kau seikhlas hati..setia ngan kau...
ini y kau blas??terima kasih...


10.11pm,mar 28
maafkan aku sbb ad wt ko skit hti walaupn ak tk tau ap silap ak..thnx sudi jaga ak walaupun skejap..
ak akn tetap tggu kau,,,jnji ak tetap ak pgang...lntak la ko nk kata ap...ak pgang jnji ak..thnx.bye




merah : anis
biru : ******






hati ak terguris..seperti mne tgan ak skrg...fie,ak syg gile kat kau..ap slh aku??knp ko tggal kn ak lpas ko bg hrapan..?hmm...siyes..ak sebak gile ko wt cm gni...klo ko bce blog ak,ak nk kau tau...ak syg giler kt ko~!!!!!!!



Khamis, 22 Mac 2012

JAP 7694 DALAM KENANGAN,TO JNM 1994 WELCOME TO OUR FAMILY~~=__=




ok...as you can see,this was an old school cars...well,it's belong to my mum...almost 36 years old this little charade be our family members...erm...but yesterday was a sad day because that was the last day i saw this car before it go to perodua...seriously,i'm crying while i was typing this story... 

well,malas nak speaking cgt...kreta nie da trlalu byk brjasa dalam family aku,mmg brat gile hati nak lpas kn dy pergi..mybe ad y anggap kreta mcm gni da cm besi buruk tpi,bg kluarga aku,inilah ahli kluarga...dulu mak aku brkerja keras utk bli kreta nie...kreta nie d trade-in oleh mak ak sbb bg dy,walaupon syg kreta y da byk brjasa nie,spare part dy susah nak crik...u know,enjin kereta nie bru tukar dua kali sahaja sepanjang 36 thun tu..dulu kereta nie la y mredah estate utk ambil aku,kereta nie la y anta aku ke sekolah,kereta nie la tmpat aku tido kalau aku mrajuk ngan mak ak..kereta nie sgt brmakne...duit y mak ak dpt sbb trade in kreta nie tak trnilai dgan knangan kami sekeluarga bersama kreta nie..

21/3/12
ak n sis ak mandy kn kreta nie,dlm hati tuhan sje y tahu,ak than perasaan ak y da kacau tu...mse otw ke perodua ak drive ke sana..mata tgk jalan,hati mnangis...ak hnya doa supaya kreta tu tk d trima tp,fkiran ak meleset...org perodua nk amik kreta tu...mak ak lega la,sbb da lpas stu bebanan...mse nak balik,ak kiss kreta tu...msuk dlm kreta...mata da berair menahan sebak...org perodua tu bole ckp "budak muda zaman sekarang mne nak bawak kereta macam nie,wat malu jerk" ...pehh,sakit hati aku dengar,cakap pndang aku plak tu...last,ak kluar dri kreta, n aku cakap direct "sape kata budak muda tak nak bawak kereta macam nie??ak redah bando bwk kreta nie,tkde rasa malu pon..malah ak bangga,setua kreta nie,dy da byk berjasa..so,nasihat aku...don't judge book by it's cover..'' haaa,tercengang org perodua tu,ak msuk blik dlm kreta n smbung mnangis...mak aku pon da trdiam...

malam tu ak pgi mkan ngan family aku...ntah la..kalau sesetengah org,yela nak dpt kereta baru mesti happy kan..tpi ak,kosong...blik tu..tgk kt garaj kereta JAP 7694 tkde..memang rasa kehilangan dy...
apa2 pon,dy tetap fmly...n ak harap kalau ad y membeli kereta charade family aku nie,tolong la jaga baik2..siyes,ak tangkap ngis nie...ok tutup kisah sedih aku dua hari lepas n ak akan show kn ahli kluarga y latest plak....






22/3/12
okeyh,as u can see this is my baby gurl...say hye to this picture...lol..juz kiddin'...ok,nie la pngganti charade kami...as u can see...i'm johorean okay..JNM 1994..plat first kua...well...untk area muar,yerk..kereta ak kuo dlu...ak sedih jgak la kn...JNL da out of seasons plak..ok kereta nie auto...agk kekok jgak la aku nak drive petang tadik...well,apa2 pon..this car my mum gave it to me to futher my studies...well,,i'll try me best to make her proud...well,tu jela kot y ak bole tulis...wt mse nie,ak hnya mrindui charade aku~~~x'(